Nyhetsbrev mandag 18. juni: Trumps valgkampsjef i fengsel + Merkels asyl-drama fortsetter

SETTES IKKE PÅ SPISSEN - ENNÅ: Etter krisemøter gjennom hele helga, der innenriksminister Horst Seehofer (CSU) til slutt signaliserte et kompromiss, ser Angela Merkel ut til å ha avverget regjeringskoalisjonens sammenbrudd denne uka. Men trolig har hun kort tid på seg til å løse innvandringskonflikten med CSU. «Situasjonen er alvorlig, men mulig å komme seg gjennom. Det er absolutt esensiellt for EU-møtet i slutten av juni å komme fram til endelige beslutnnger som anerkjenner Tysklands byrde i migrasjonssaken», skrev Seehofer i et innlegg i Frankfurter Allgemeine i går (på tysk her, Politicos gjengivelse her). Han truet før helga med å bruke ministerposten til å beordre bortvisning av asylsøkere på grensa, til tross for at Merkel ba om tid til å jobbe for felles EU-løsninger – i praksis et ultimatum for hele regjeringssamarbeidet. Senere i dag skal Merkel møte Italias nye statsminsiter Giuseppe Conte. Hun skal også ha invitert både Italia, Hellas, Bulgaria, Østerrike (og kanskje flere land) til et eget migrasjonsmøte førstkommende ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.