Nyhetsbrev 16. mai: Sp varsler tredje omkamp om Finnmark + Regjeringen tullet til eggdonasjon-sak

87 % NEI TIL NYTT FYLKE: Folkeavstemningen i Finnmark er klar. Det ble, ikke uventet, klart nei-flertall til sammenslåing med Troms fylke. På forhånd var det knyttet spenning til valgdeltakelsen. Av Finnmarks nær 60 000 stemmeberettigede stemte 58 prosent. Alta og Kautokeino er de to kommunene som utmerket seg med større ja-andel, på henholdsvis 32 og nær 20 prosent. I 13 av de 19 kommunene var det bare mellom 4 og 7 prosent som stemte ja (iFinnmark har oversikten). Regjeringen har to ganger fått flertall for sammenslåingen med støtte fra KrF og Venstre. Kommunalminister Monica Meland står på sin tidligere uttalelse om at en folkeavstemning ikke endrer noen ting. Senterpartiet vil fremme stans-forslag til høsten. Det vil henge på KrF, som igjen er på vippen. KrFs stortingsrepresentant Torhild Brandsdalsier til TV2 at det heller ikke er aktuelt for KrF å snu. Det gjenstår å se hvordan vinden blåser til høsten. Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på h...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.