Nyhetsbrev 14. mai: Dødelige opptøyer når USA flytter ambassade + NRK-streik i morgen hvis mekling mislykkes

FRYKTER BLODIG KLIMAKS: I dag vil trolig opptøyene ved grensegjerdet i Gaza toppe seg. Israel har stålsatt seg for enorme demonstrasjoner både i Gaza og Vestbredden i forbindelse med dagens symboltunge åpning av USAs ambassade i Jerusalem (der Jared Kushner og Ivanka Trump deltar på sermonien), og tirsdagens 70-årsmarkering for opprettelsen av den israelske staten. Palestinske demonstranter begynte tidlig i morges å samle seg ved grensegjerdet, og noen av dem brenner bildekk, kaster stein eller sender molotovcocktails med drager over grensen. Når dette skrives melder Røde halvmåne at 22 palestinere så langt i dag er skadd av skyting fra israelske soldater. Minst én person er drept.  Israelske fly har sluppet flyveblader der palestinske ungdommer oppfordres til å holde seg unna, mens Hamas – som styrer Gaza – støtter demonstrasjonene uten å ta avstand fra oppfordringer om å bryte gjennom selve grensegjerdet. Israelerne frykter også bråk inne i Jerusalem, der flere tusen politifolk er utplassert for anledningen. Avisa Haaretz har direkteblogg her, og NRK.no har livevideo. Sel...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.