Nyhetsbrev 11. mai: Iran vs. Israel eskalerer + Tidligere PST-mann siktet for terrorfinansiering

I HELSPENN: Israel har nå styrket sikkerheten ved ambassadene i frykt for hevnangrep fra Iran/Hizbollah kan komme også i utlandet. Etter at iranske styrker i Syria onsdag skjøt 20 raketter i retning av israelske soldater på Golanhøyden (fire ble avskåret av luftforsvar mens resten eksploderte på syrisk side), gikk Israel til det voldsomste angrepet mot et naboland på flere tiår, med mange titalls raketter skutt fra nærmere 30 jagerfly. Opptil 70 mål i Syria ble i løpet av kort tid bombet for å ramme iranske elitesoldater og infrastrukturen til iransk-støttetede militser, og over 20 soldater ble drept. Samtidig ble fem av Assads luftvernbatterier tatt ut. De direkte trefningene mellom Iran og Israel er de mest alvorlige så langt i Syria-konflikten. Det skjedde bare et døgn etter Donald Trumps kunngjøring om USAs brudd med atomavtalen, som mange analytikere mener gir både Iran og Israel friere tøyler i erkefiendenes konflikt. Israel er villig til å risikere eskalering for å forhindre at Syria blir en varig, framskutt base for Iran etter at Assad i praksis har vunnet borgerkrigen, skriver avisa Haaretz. New York Times 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.