JA TIL SIAN: Der Frp-leder Sylvi Listhaug nylig har gjentatt at partimedlemskap er uforenlig med å være med i den muslimfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), inntar Demokratene-ledelsen en langt mer liberal holdning: – Så lenge de oppfører seg ordentlig og er medlem av en lovlig organisasjon – som SIAN er – så har vi ikke et problem med det, sier leder Geir Ugland Jacobsen til Filter Nyheter. Over tid har flere SIAN-aktivister engasjert seg for Demokratene og driver i praksis valgkamp for partiet i sosiale medier – enkelte kandidater ved stortingsvalget har også bakgrunn fra organisasjonen, som omtaler muslimer som «okkupanter» og «uintegrerbare barbarer». Les vår gjennomgang her.

SPIONASJE: En britisk ansatt (57) ved Storbritannias ambassade i Berlin ble tirsdag arrestert av tysk politi, mistenkt for spionasje på oppdrag fra Russland. Det tyske utenriksdepartementet sier de tar saken «svært seriøst» og kaller situasjonen «uakseptabel» – et samarbeid mellom tysk og britisk etterretning skal ha avdekket at 57-åringen, som går under navnet «David S» i tyske medier, i en periode fra november i fjor har jobbet på oppdrag fra russerne, videreformidlet dokumenter og fått betalt i kontanter. Både arbeidsstedet og hjemmet hans ble ransaket etter arrestasjonen. Russiske myndigheter har ikke ønsket å kommentere pågripelsen.

DÅRLIG IDÉ: Advokatforeningen går imot regjeringens forslag om å straffe utenlandsk påvirkning i den norske samfunnsdebatten, forteller VG. De frykter for ytringsfriheten dersom lovforslaget blir vedtatt. «Slik lovgivning brukes av totalitære regimer for å kneble eller undertrykke brysomme stemmer eller ytringer», skriver foreningen i høringsuttalelsen gitt i dag.