Uønsket i Frp: Slik driver SIAN-aktivistene valgkamp for Demokratene

– Frp har helt konkret tatt avstand fra SIAN, uttalte Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug i et intervju med Aftenposten 21. juli i år.

– Det finnes eksempler på medlemmer som er blitt ekskludert grunnet medlemskap i denne organisasjonen etter at sentralstyret sa klart fra om at det er uforenlig å være medlem i både SIAN og Frp, fortsatte hun.

Det var i 2019 at daværende leder Siv Jensen tok partiets første oppgjør med Stopp islamiseringen av Norge (SIAN)som mener norske muslimer skal fengsles og deporteres på grunn av sin religion.

Organisasjonen bruker konsekvent en borgerkrigsretorikk der muslimer er «uintegrerbare barbarer» og «okkupanter» i ledtog med politikere, politiet og dommere i Norge, som alle betegnes som «kulturmarxister».

Etter Frps oppgjør har entusiasmen for partiet dabbet litt av blant SIAN-sympatisører på Facebook, samtidig som Listhaugs ferske uttalelser har skapt sterke reaksjoner.

Flere SIAN-aktivister har imidlertid funnet et politisk hjem i partiet Demokratene, der den nye ledelsen aksepterer medlemskap i den muslimfiendtlige organisasjonen.

– Det er noen få individer i SIAN som jeg synes går for langt og er for utagerende. Jeg er ikke enig i aksjonsmåten. Men SIAN er også en lovlig organisasjon. Vi kommer ikke til å legge ned noe forbud mot å være medlem av SIAN og samtidig være i Demokratene, sier partileder Geir Ugland Jacobsen (63) til Filter Nyheter.

«Jeg slutter opp om både SIANs og Demokratenes motstand»

Eksemplene på bånd mellom Demokratene og SIAN er flere ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.