NTNU-Eikrem «hadde tilgang til og må holdes ansvarlig» for Facebook-konto, ifølge granskningsrapport

«Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig konkluderer i en rapport til NTNU med at førsteamanuensis Øyvind Eikrem hadde tilgang til og må holdes ansvarlig for en anonym Facebook-konto, der noe av innholdet rammes av den objektive gjerningsbeskrivelsen i straffeloven § 185 (Hatefulle ytringer)». Det er ordlyden i en pressemelding fra NTNU, som omtaler den ferdige granskningsrapporten fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Advokatene har jobbet med saken i over ett år, der målet har vært å finne ut om Eikrem har benyttet universitetets datautstyr eller IKT-infrastruktur til å spre fremmedfiendtlige holdninger. Simonsen Vogt Wiig mener at noen av ytringene på den aktuelle Facebook-siden «ikke […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.