Norske selskaper i tvangsarbeid-skandale og MDG er «Norges største fiende» – Dette må du få med deg mandag 29. august

(Foto: MDG)

Usbekistans president Islam Karimov er på sykehus etter hjerneslag, Olav Thon gir opp Rygge flyplass (for én krone), og mannen som kalte Aina Stenersen (Frp) «nazihønsehode» i truende meldinger på Facebook, har fått 10 000 kroner i bot. Ellers:

Nordkoreanske «slaver» var norsksertifisert
Teknisk Ukeblad avslørte i helga hvilke norske selskaper som indirekte er knyttet til verft i Polen som brukte nordkoreanske arbeidere på en måte som karakteriseres som slavedrift. Penger fra tvangsarbeidet (avslørt av Vice tidligere i år) skal ha blitt sluset tilbake til det nordkoreanske regimet. I dag skriver TU at ogsåDNV GL (tidl. Det norske Veritas) har tjent penger på de aktuelle arbeiderne og at en sveiser som døde i en grufull arbeidsulykke på et norsk seismikkskip var blant 140 nordkoreanske arbeidere som har blitt sertifisert av DNV. – Dersom det medfører riktighet at arbeiderne vi har utstedt sertifikater til har hatt slavelignende arbeidsforhold, er dette uakseptabelt, uttaler DNV GL.

 

Statsrådens forsvarsverk
Regjeringens «historiske løft» for Forsvaret, med 165 milliarder i budsjettøkning de neste 20 åra, er 41 milliarder mindre enn det forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i februar mente var nødvendig for å beholde forsvarsevnen og unngå nedleggelser av hele kapabiliteter. Det viser et regjeringsnotat Klassekampen har fått tilgang til. I notatet slo Søreide fast at alt under 206 milliarder ville være «et strategisk veivalg», «et brudd i det som har vært norsk forsvarspolitikk siden 1945» og gjøre Norge mer avhengige av alliansepartnere. Det framgår ikke om r-notatet er blant de seks dokumentene som 9. april i år, midt under Høyres landsmøte, ble lekket fra en ukjent avsender til fylkesledere og andre av partiets forsvarsengasjerte politikere.

 

Olje-entusiastenes trusselvurdering
Investor og fondsforvalter Jan Petter Sissener, som i fjor på denne tida kalte Miljøpartiet de grønne «en gjeng suppehuer» og«grønne kommunister», har gjennom helga hisset seg opp over MDGs utkast til partiprogram og erklærer i dag at stortingspartiet er «Norges største fiende» og «partiet som har vilje til å ødelegge Norge». Blodtrykket bak Norge største øyenbryn ble neppe lavere gjennom dagen. Etter Erna Solbergs (for oljeindustrien) beroligende uttalelser om å åpne for oljeleting i Lofoten og Vesterålen, reagerte Rasmus Hansson (MDG) slik: «Jeg ser at Erna er bekymret for «oljekrisen». Har hun helt glemt klimakrisen? Har hun glemt den katastrofale utryddelsen av arter i verden? Det er utrolig at Høyre snakker om et «grønt skifte» den ene dagen, og så nok en gang går inn for å ofre våre aller viktigste og mest sårbare naturområder den neste».

 

– Ingen krise i norsk skole
Det er ikke så farlig at norske skolebarn scorer lavt på den internasjonale PISA-testen så lenge vi produserer gode masterstudenter, mener matematikk-professor Jan Ubøe ved Norges handelshøyskole. I en kronikk i BT i dag viser han til at norske studenter hevder seg godt ved eliteinstitusjoner i utlandet, at masterutredningene i matte ved Universitetet er på en «all time high» – og at land som gjør det bra på PISA-testen betaler en høy pris ved at barn ned i treårsalderen drilles i lese- og skriveferdigheter. «Norsk skole skal ikke ha som mål å konkurrere med utlandet hvis prisen er at vi må stjele barndommen fra barna våre«, skriver professoren.

Ha en fortsatt fin dag!

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter