Norske selskaper i tvangsarbeid-skandale og MDG er «Norges største fiende» – Dette må du få med deg mandag 29. august

(Foto: MDG)

Usbekistans president Islam Karimov er på sykehus etter hjerneslag, Olav Thon gir opp Rygge flyplass (for én krone), og mannen som kalte Aina Stenersen (Frp) «nazihønsehode» i truende meldinger på Facebook, har fått 10 000 kroner i bot. Ellers: Nordkoreanske «slaver» var norsksertifisert Teknisk Ukeblad avslørte i helga hvilke norske selskaper som indirekte er knyttet til verft i Polen som brukte nordkoreanske arbeidere på en måte som karakteriseres som slavedrift. Penger fra tvangsarbeidet (avslørt av Vice tidligere i år) skal ha blitt sluset tilbake til det nordkoreanske regimet. I dag skriver TU at ogsåDNV GL (tidl. Det norske Veritas) har tjent penger på de aktuelle arbeiderne og at en sveiser som døde i en grufull arbeidsulykke på et norsk seismikkskip var blant 140 nordkoreanske arbeidere som har blitt sertifisert av DNV. – Dersom det medfører riktighet at arbeiderne vi har utstedt sertifikater til har hatt slavelignende arbeidsforhold, er dette uakseptabelt, uttaler DNV GL.   Statsrådens forsvarsverk Regj...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.