Norge kan mangle flere medisiner få uker ut i en korona-epidemi

Hans Flaatten, overlege ved Haukeland Universitetssykehus.
Hans Flaatten, overlege og professor Haukeland Universitetssykehus, er bekymret for at mangel på medikamenter kan bli et problem ved en koronaepidemi i Norge. Han anslår at et utbrudd kan femdoble behovet for beroligende og smertestillende midler, blodtrykksregulerende medikamenter, samt legemidler som hemmer eller dreper mikroorganismer som bakterier, virus, sopp og parasitter (for eksempel antibiotika). «Jeg føler meg ikke sikker på at vi har kontroll på medikamentforsyningen. Det kan bli en begrensning. Lagrene våre er i alle fall relativt lave på dette. Der er vi vel i samme båt som resten av Sykehus-Norge», uttalte Flaatten under mandagens web-møte med intensiv-spesialister, arrangert av […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.