Derfor må du vite hva nettnøytralitet er

Aktivistene for nettnøytralitet frykter internettleverandørene vil forskjellsbehandle selskaper og brukere uten regulering.
Ukas buzzord nettnøytralitet er i prinsippet like grått og kjedelig som det høres ut. Likevel skaper det flammende debatt, for ikke å si digitalt opprør, både på den andre siden av Atlanteren og blant aktivister i Norge. Beklager: Det handler om intrikate reguleringer. De potensielle konsekvensene av å fjerne reglene er imidlertid ikke noe å gjespe av. For de sinteste aktivistene ligger både organiserings- og opprørsmuligheter som den arabiske våren, sensur og innovasjon i potten. Motparten mener det er skremselspropaganda og sprøyt. Først og fremst: Hva er nettnøytralitet? Hensikten med nettnøytralitet er å holde internettets infrastruktur, som for eksempel båndbredde, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.