Nettavisen forvekslet mottaker med avsender: siterte Hillary Clinton på at «vi må ødelegge Syria»

Samme natt som Hillary Clinton talte til demokratenes landsmøte og tok i mot nominasjonen som presidentkandidat, var det en helt annen Clinton-uttalelse som preget toppen av forsida til norske Nettavisen:

«Hillary Clinton: - Vi må ødelegge Syria»

Klikket man seg inn på saken, sto det:

«Clinton: - Vi må ødelegge Syria for Israel» «Ville ha borgerkrig i Syria for å styrte president Bashar al-Assad»

Artikkelen (arkivert versjon her) var basert på den mer enn fire måneder gamle offentliggjøringen av eposter fra Clintons utenriksministerperiode. Nettavisen viser til et spesifikt dokument lagt ut av Wikileaks. Til tross for at notatet verken er oppført med avsender eller mottager, slår avisa fast at det er Clinton som har skrevet teksten.

«I en ikke-gradert mail, trolig fra april 2012, kommer det frem at Clinton ønsker borgerkrig i Syria for å styrte det sittende regimet til president Bashar al-Assad. Dette for å hjelpe Israel mot trusselen fra Iran, som var i ferd med å ruste opp et atomvåpenlager, og truet med å lage atombomber», skriver Nettavisen.

Så følger flere påstander om andre  utenrikspolitiske betraktninger Clinton skal ha formulert i eposten, for eksempel:

«Halvveis i mailen skriver også Clinton at motstanden opprørerne gjør i Syria ikke fører frem mot president Assads diktatorregime».

Nettavisen feil 2

Via Twitter re...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.