Nei, kulderekorder i USA motbeviser ikke global oppvarming

De fleste har sluttet å tro at vinterlig sprengkulde er et bevis på at global oppvarming ikke skjer. USAs president Donald Trump bruker argumentet fortsatt for alt det er verdt. Trump kommenterte kuldesjokket i Canada og på østkysten av USA, som knuser kulderekorder flere steder, ved å skrive at vi kunne hatt bruk for «litt god, gammeldags global oppvarming» - og dermed bruke kuldebølgen som et argument for hans standpunkt om at de menneskeskapte klimaendringene bare er en bløff kineserne har diktet opp for å svekke amerikanernes konkurransekraft. https://twitter.com/realDonaldTrump/status/946531657229701120

Iskaldt

Det er bokstavelig talt iskaldt i USA og Canada om dagen - til og med Niagara-fossen på grensa mellom landene har fryser til is . Her hjemme har romjula og nyttår vært kaldt både på Vestlandet, i Trøndelag og Nord-Norge, og ifølge meteorologene skal temperaturen synke ned til 20 minusgrader også på Sør og Østlandet den kommende uka. Vi kan likevel se langt etter temperaturene kanadierne sliter med: 50 minusgrader, så kaldt at vinduer har sprukket på steder som Alberta.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.