Nei, hakekors er ikke forbudt i Norge. Dette kan likevel straffes

Bildet ovenfor viser hvordan nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» (DNM) ønsker å fremstille seg selv etter at de natt til 9. april hang opp flere bannere med hakekors og teksten «Vi er tilbake», blant annet i Kristiansand. Tre sentrale medlemmer ble samme natt stoppet av politiet og siktet etter den såkalte rasismeparagrafen. I straffelovens paragraf 185, som helt konkret omhandler hatefulle ytringer, blir ytringer forstått som både verbale og skriftlige ytringer, men også symboler. I sin begrunnelse for siktelsen opplyser politiet i Agder at det nettopp er «bannere med nazi-symbol» som har vært utslagsgivende. Dette er trolig første gang at noen er […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.