Nasjonalister ble valgvinnere i Sverige – nå samtaler SD om å støtte regjering

NEST STØRSTE PARTI: Det nasjonalistiske partiet Sverigedemokratene er valgets største vinner i Sverige, med om lag tre prosentpoeng framgang fra 2018, til over 20 prosent, og en nyvunnen status som landets nest største parti.

Selv om alle de tre borgerlige partiene Moderaterna, Kristdemokraterna og Liberalerna gikk tilbake fra forrige valg, samtidig som statsministerens Socialdemokraterna går fram til over 30 prosent, kan det altså bli maktskifte (med ett mandats margin!), med SD som antatt støtteparti.

Det skjer hvis fordelingen slik den ser ut nå står seg gjennom telling av utenlandsstemmer og sene forhåndsstemmer.

Samtalene om høyresidens regjeringsgrunnlag er allerede i gang, der Liberalerna som ventet holder fast på å hindre SD i å få ministerposter i en eventuell Ulf Kristersson-regjering.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.