Narko-politisk forening fikk ha «fagdag» på politihuset i arbeidstida

På politihuset i Trondheim hang det ved månedsskiftet november/desember plakater om en fagdag i regi av den ruspolitiske foreningen Norsk narkotikaforebyggende forening Trøndelag (NNF), som fant sted fra 09.00 til 14.00 mandag 4. desember.

Fagdagen, som var en del av NNFs «Bry Deg»-prosjekt, skulle være for ansatte i politiet, tolletaten og kriminalomsorgen. Foredragene ble holdt av politispesialister og -ledere.

Plakatene hang flere steder i politihuset, blant annet ved inngangene til kantina og ved personalinngangen.

NNPF som eneste kompetansehevende tilbud innen narkotika

NNF het tidligere Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), men endret navn etter oppfordringer fra Politidirektoratet om å fjerne «politi» fra navnet.

I rapporten fra det regjeringsoppnevnte Rolleforståelseutvalget, et utvalg som i ett år gransket politiets bindinger til NNPF, ble flere forhold ved foreningens fagdager for politiansatte problematisert.

Det gjaldt blant annet:

    Fortsette å lese (gratis)

    Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

    Harald S. Klungtveit
    Redaktør

    Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.