Politiet deltar på nye narkotikaforedrag i regi av privat forening: – Skal ikke være tvil om når det er politiet

I januar 2023 leverte det regjeringsoppnevnte Rolleforståelseutvalget en knusende rapport om politiets bindinger til Norsk narkotikapolitiforening (NNPF) – nå Norsk narkotikaforebyggende forening (NNF).

– Vår hovedkonklusjon er at det ikke i tilstrekkelig grad har vært skilt mellom rollen som politi og rollen som NNPF. Det er ikke mangel på regler og normer, men mangel på etterlevelse av disse, sa utvalgsleder Anne-Mette Magnussen.

Utvalgsleder Anne-Mette Magnussen leverte rapporten «Politi og rolleforståelse» til justisminister Emilie Enger Mehl 11. januar 2023. Foto: Harald S. Klungtveit/Filter Nyheter

Kritiserte Bry Deg-prosjektet

I granskningen trakk utvalget blant annet fram NNPFs holdningsprosjekt «Bry Deg»:

«Samlet sett er det utvalgets oppfatning at «Bry Deg»-prosjektet har gjort det vanskelig å skille foreningens virksomhet fra politiets virksomhet når det gjelder forebygging av narkotikakriminalitet. Skillet mellom NNPF og politiet i konkrete sammenhenger har blitt utydeliggjort særlig på grunn av de politifaglige trekkene ved kampanjen, og henvisninger til politierfaring og politikunnskap», heter det i rapporten.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.