Nå skal Støre lære av Corbyns suksess

I neste uke reiser Ap-leder Jonas Gahr Støre til London for å møte Labour-topp Jeremy Corbyn for første gang. Labour er i dag Europas største sosialdemokratiske parti, som under venstreorienterte Corbyn gjorde det overraskende godt i forrige parlamentsvalg.

Støre vil «høre hans syn på privat og offentlig eierskap og moderne fordelingspolitikk, og selvfølgelig hans tolkning av hvordan Labour kom bedre ut enn ventet ved forrige valg», sier han til Klassekampen. I Norge er det SV og Rødt som sterkest har markert seg som Corbyn-tilhengere. I et intervju med Filter Nyheter i oktober, var ikke Ap-nestleder Hadia Tajik «beredt til å si at Labour under Jeremy Corbyn er der vi skal hente inspirasjon». Nå mener Støre at Labours manifest før valget var «ganske sentrumsbasert»: – Det fortell...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.