Nå reagerer også Trumps egne partifeller etter Putin-møtet

Det brenner i amerikansk politikk etter Donald Trumps lukkede møte med Russlands president Vladimir Putin i Helsinki mandag ettermiddag. I den påfølgende pressekonferansen ville ikke Trump vedgå at russerne blandet seg inn i det amerikanske presidentvalget, til tross for mange og sterke beviser fra egen etterretning. Han konfronterte heller ikke Putin med påvist russisk hacking, men slo seg tilsynelatende til ro med at russerne avviser alle anklager. Reaksjonene fra liberale kommentatorer (som har fått nye grunner til å bruke begrepet «forræderi»), tidligere CIA-topper og politikere på den amerikanske venstresiden, er som ventet svært sterke. Hillary Clinton skriver mer eller mindre i klartekst at Trump er på lag med russerne... https://twitter.com/HillaryClinton/status/1018972082816811009 ... men presidentens uttalelser har også fått patriotiske republikanere til å skjerpe ordbruken.

Fox News-kommentator: - Motbydelig

Den høyreorienterte nyhetsbloggen Drudge Report, som Trump har et svært godt forhold til, skrev i går at «Putin dominerer» i Helsinki, samtidig som rasende kommentatorer på konservative og Trump-vennlige Fox News omtalte presidentens opptreden som «disgusting»: https://twitter.com/axios/status/1018893795696545792?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1018893795696545792&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fnews%2Fworld-us-canada-44830012 Under pressekonferansen (du kan lese en utskrift av alt som ble sagt her), der russis...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.