Nå kommer historiene fra Borodianka: Massiv ødeleggelse og sivile tilsynelatende henrettet på åpen gate

SATELLITTBILDER FRA SÅ LANGT tilbake som 21. mars viser minst åtte av de sivile likene som ble funnet på gata i Butsja etter den russiske tilbaketrekningen. Det fastslår det britiske forsvarsdepartementet. En gransking New York Times har gjort identifiserer i tillegg flere av likene på tre uker gamle bilder. Dermed er det ikke lenger troverdig at likene ble plassert ut etter at russiske soldater trakk seg ut den 31. mars, slik Kreml hevder. Drapene på sivile har utløst bred internasjonal fordømmelse, krav om kraftigere sanksjoner og at de ansvarlige straffeforfølges som krigsforbrytere.

Ordføreren i Borodianka, som hadde 13 000 innbyggere før invasjonen, sier 200 sivile ble drept der under den russiske okkupasjonen. CNN har vært der og forteller om massiv ødeleggelse av bygningsmassen, sivile lik tilsynelatende avrettet på åpen gate, hærverk og forsøpling i og utenfor folks hjem og en traumatisert befolkning. Ifølge

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.