Nå kaster Musk kritiske journalister ut av Twitter

Å FJERNER MUSK KRITISKE JOURNALISTER FRA TWITTER: Journalister i New York Times, CNN, The Washington Post, The Intercept, og Mashable er blant dem om er suspendert på Twitter etter å ha tweetet offentlig informasjon om Musk og andre rike og mektige personers private flyvninger. Det er en omgåelse av en tidligere suspensjon av en konto som twitret slike oppdateringer – når de formidles i nær real time er det en sikkerhetsrisiko, argumenterer Twitter-sjefen, som ellers har holdt flagget høyt for sin «absoluttiske» forståelse av ytringsfrihet og invitert tilbake en rekke kontoer som tidligere er fjernet å grunn av hatefullt innhold. 

Musks egen tilstedeværelse i feeden imponerer heller ikke: En tweet denne uka klarte både å gjøre narr av behovet for å avklare pronomen, og dunke knoke med koko-miljøene som mener Anthony Fauci har gjort noe kriminelt. 


DYRKET VAKSINEMOTSTAND OG KONSPITEORI OM 26 ÅR GAMMEL MASSAKRE FØR POLITIATTENTAT: Politiet i Australia etterforsker nå om tre antatte gjerningspersoner, som mandag skal ha drept to politibetjenter og en forbipasserende nabo, selv tipset politiet for å legge en felle. Ifølge de drepte politifolkenes tillitsvalgte bar tomta preg av sofistikert overvåkningsutstyr og at trioen Gareth, Nathaniel og Stacey Train må ha planlagt å drepe så mange politifolk som mulig. Alle tre ble etterpå skutt og drept i en spesialoperasjon samme kveld, og politiet vil nå etterforske nettaktiviteten deres i forkant. 

En bruker ved navn Gareth Train publiserte i en rekke anti-statlige innlegg i konspi-forum på nett. Blant annet skrev han at «etterretningsoperasjon etter etterretningsoperasjon, falske flagg etter falske flagg, de skremmer et tilbakestående folk som er distrahert av sport og øl mens de installerer en totalitær Jesuitt-bedrift med myndighetenes dukker». Les mer om Port Arthur-konspirasjonen og de mange politifiendtlige innleggene herHEVDER DE HAR FUNNET TORTURKAMRE FOR BARN: «For første gang har vi dokumentert tortur mot barn. Jeg trodde ikke det ville være mulig å synke dypere enn ved Butsja og Irpin […] men vi nådde bunnen i Kherson. I en av torturkamrene oppdaget vi en separat celle der barna ble stuet inne […] okkupantene kalte det selv en «barnecelle». Den eneste forskjellen er at de la inn veldig tynne tepper». Det sier Dmitro Lubinets, Ukrainas ombudsmann for menneskerettigheter, overfor avisa Pravda. Lubinets hevder videre at okkupantene kun ga barna vann annenhver dag, men nesten ikke noe mat, og at okkupantene også benyttet seg av psykologisk press ved å fortelle barna at foreldrene hadde forlatt dem og ikke ville komme tilbake. Ifølge Ukraina er minst 443 barn drept og 885 skadet i løpet av krigen, men de understreker at tallet i realiteten er høyere fordi det ikke omfatter byer som Mariupol. 

Washington Post skrev i går om hvordan Russland har ødelagt Ukrainas økonomi, noe som også får økonomiske konsekvenser for deres allierte i vestlige land. Etter at energisystemene deres ble alvorlig slått ut, anslår ukrainske myndigheter at de kan ha behov for 2 milliarder dollar mer i månedlig bistand enn hva de opprinnelig hadde anslått. «Hva gjør du når du ikke kan varme opp huset, ikke kan drive butikker, fabrikker eller anlegg, og økonomien ikke fungerer?», sier Volodymyr Zelenkyjs økonomiske rådgiver Oleg Ustenko


SJU ÅRS FENGSEL ETTER KIDNAPPING: Tre medlemmer i den paramilitære ytre høyre-gruppa Wolverine Watchmen er dømt til minst sju års fengsel etter at de kidnappet Michigans guvernør Gretchen Whitmer (D).