Mugabe klamrer seg til makta. Nå kan han bli stilt for riksrett

Robert Mugabes deadline for å trekke seg som president i Zimbabwe, utløp klokka 11 i dag norsk tid uten at landets diktator gjennom nesten 40 år ga noe tegn til å gå av frivillig. Dermed vil hans eget parti, hvis de holder ord, stevne diktatoren for riksrett for brudd på grunnloven. Mugabe sjokkerte landet ved å tviholde på embetet i en tv-sendt tale søndag. Der var det forventet at 93-åringen, som har hatt makta i landet siden 1980, kunngjorde at han gikk av med pensjon. Det skjedde ikke. I forrige uke ble Mugabe satt i husarrest av Hæren, etter at å ha provosert mange ved å avsette konkurrenter til kona Grace Mugabe som landets neste overhode. Ikke minst vakte det reaksjoner da visepresident Emmerson Mnangagwa ble sparket. Han som regnes som en krigshelt og har tette bånd til militæret. Mnangagwa, som er kjent under tilnavnet «Krokodillen», blir ansett som en mulig ny president i landet. Selv om Grace tilhører en yngre og kanskje mer progressiv g...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.