Motstridende rapporter om norsk olje og klima

EN NY RAPPORT slår fast at Rystad tar feil: Norsk olje er faktisk ikke bra for klimaet. Men selv om rapporten trolig besvarer noen viktige spørsmål, åpner den for et som er enda større. Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

  • Joe Biden godkjenner det omstridte oljeprosjektet Willow i Alaska. Det skriver The New York Times. Biden-administrasjonen annonserer samtidig nye grenser for drilling i Arktis, antakeligvis for å dempe protestene mot Willow-avgjørelsen.
  • En ny rapport hevder biogass kan bli en betydelig faktor i den norske energimiksen. Det skriver NRK. Rapporten beregner potensialet til 6 Twh, eller energi tilsvarende 15-30 Altakraftverk. Rapporten er utarbeidet av Norsus på oppdrag av en rekke biogassprodusenter.
  • EU-kommisjonen vil pålegge oljeselskaper å lagre CO2. Det skriver E24. Får kommisjonen det som den vil, skal det kunne lagres 50 millioner tonn CO2 hvert år på EUs territorium.
  • Tidlig vraking av fossilbiler er ikke nødvendigvis best for klimaet. Det skriver Teknisk Ukeblad. En studie fra IVL Svenska Miljöinstitutet og Chalmers Industriteknik konkluderer med at det ikke væ...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.