Mørke skyer for havvindprosjekter både i Norge og USA

Havvind. Illustrasjon: National Renewable Energy Laboratory

Uke 36

Fyllingsgrad: 78,7%

Endring sist uke: -0,6 prosentpoeng

Kapasitet: 87,3 TWh­­­­­

­­­­

MENS STØRE SYNGER havvindens pris, samler mørke skyer seg over havvindprosjekter her hjemme og i USA. Ukas hovedsak skal handle om kostnadene knyttet til havvind, men først:

KORT FORTALT 

  • En ny rapport fra Fornybar Norge hevder at høyprisbidraget og andre skatter har fått flere selskap til å legge oppgraderingsprosjekter av vannkraft i skuffen. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) svarer at de som sitter på prosjekter de mener de ikke kan sette i gang, ikke kan regne. NRK
  • Tre reinbeitedistrikt har engasjert advokat og klager på konsesjonen for kabelen fra Skaidi til Hammerfest.Kabelen vil være nødvendig for elektrifisering av Melkøya. Energiwatch
  • En ny analyse fra Statnett viser at Norge ikke får kraftunderskudd de nærmeste fem årene. Analysen er et brudd med tidligere analyser som viste at Norge gikk mot kraftunderskudd i 2027.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.