Minst 6000 ukrainske barn har vært i russiske «reutdanningsleire»

MINST 6000 UKRAINSKE BARN har vært sendt til russiske «reutdannelsesleire» det siste året – flere hundre har vært der i flere uker eller måneder lenger enn de er forespeilet, ifølge en ny rapport fra amerikanske Yale School of Public Health. Russland driver 43 slike leire der barn innprentes med «prorussisk, patriotisk og militær-relatert» utdannelse, noen av dem bare babyer, ifølge rapporten, som slår fast at den russiske bortføringen av barn kan anses som krigsforbrytelser.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier situasjonen i Donbas-regionen øst i landet er svært vanskelig, idet nye russiske angrepsbølger tiltar. Presidenten sier det bokstavelig talt kjempes for hver meter av ukrainsk jord. The Guardian/AFP

DE TRE SMÅ, UIDENTIFISERTE flyvende objektene som ble skutt ned over USA og Canada i forrige uke var trolig harmløse og knyttet til sivil forskning eller kommersiell virksomhet. Det er fortsatt ikke funnet nedfall, men det er heller ingenting som tyder på at de kan knyttes til det kinesiske spionprogrammet, avklarer Det hvite hus. Et av missilene som søndag ble avfyrt mot objektet over Huron-sjøen bommet, men landet trygt i vannet.

Japans forsvarsdepartement sier nye analyser av tidligere UFO-hendelser i landet tyder på at de har hatt besøk av hvertfall tre kinesiske spionballonger siden 2019. The New York Times/Japan Times

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.