Miljøbevegelsens mørke åre: Flørter med autoritære tanker

AUTORITÆRE KREFTER RØRER seg i miljøbevegelsen. Bør vi være bekymret? Ukas hovedsak skal handle om de mørkegrønne, men først: UKAS RUNDE Forbrukertilsynet mener Norrøna bryter loven når de markedsfører klær som miljøvennlige. Klesprodusenten har brukt en sertifisering som er utviklet av tekstilindustrien selv (HIGG MSI) i markedsføring, men ble klaget inn til Forbrukertilsynet av Naturvernforbundet. Tilsynet sier det usikkert om sertifiseringen kan si noe som helst om klima- og miljøbelastningen for konkrete produkter. «Det er svært alvorlig når bransjen selv får fremstille hvor miljøvennlige de er. Slike merkeordninger må kun utføres av uavhengige tredjeparter», sier leder i Naturvernforbundet Truls Gulowsen.Sør-Korea […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.