Militærkolonnen utenfor Kyiv løser seg opp – artilleri posisjonerer seg mot byen

FERSKE SATELLITTBILDER FRA UKRAINA VISER AT den enorme russiske militærkolonnen nord for Kyiv i ly av skydekket de siste dagene har delvis løst seg opp. Panservogner og andre kjøretøy har spredd seg utover landskapet, inn i mindre byer og skogholt rundt hovedstaden, med artilleri plassert i avfyringsposisjon. Enheter er blant annet observert i nærheten av flyplassen Antonov. Byens ordfører sier Kyiv sier russerne vil møte kraftig motstand ved forsøk på å innta byen, som ifølge ham i praksis er blitt en festning, beskyttet av bevæpnede sivilister. 

Med en avstemning i det amerikanske senatet i natt har begge kamrene i Kongressen gitt sin tilslutning til en stor nødhjelpspakke til Ukraina – 13,6 milliarder dollar. Japan har vedtatt en hjelpepakke tilsvarende 100 millioner dollar.

Det hvite hus har bekreftet at Joe Biden i dag vil kunngjøre nye straffetiltak mot Russland. Kilder i administrasjonen oppgir til Reuters at det dreier seg om å «avslutte normale handelsrelasjoner med Russland», som som vil bidra til å strupe russiske statsinntekter og øke presset på Vladimir Putin om å avslutte krigen. Begge de politiske partiene i Kongressen skal ha sagt seg villige til å stemme for et slikt tiltak. Det internasjonale pengefondet sa i går at en russisk statskonkurs ikke lenger er usannsynlig.

Bidens presstalskvinne sa i natt at dersom Russland beslaglegger verdier tilhørende internasjonale selskaper i ferd med å legge ned driften i landet, slik Putin åpnet for i går, vil det til syv...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.