Militærkolonnen utenfor Kyiv løser seg opp – artilleri posisjonerer seg mot byen

FERSKE SATELLITTBILDER FRA UKRAINA VISER AT den enorme russiske militærkolonnen nord for Kyiv i ly av skydekket de siste dagene har delvis løst seg opp. Panservogner og andre kjøretøy har spredd seg utover landskapet, inn i mindre byer og skogholt rundt hovedstaden, med artilleri plassert i avfyringsposisjon. Enheter er blant annet observert i nærheten av flyplassen Antonov. Byens ordfører sier Kyiv sier russerne vil møte kraftig motstand ved forsøk på å innta byen, som ifølge ham i praksis er blitt en festning, beskyttet av bevæpnede sivilister. 

Med en avstemning i det amerikanske senatet i natt har begge kamrene i Kongressen gitt sin tilslutning til en stor nødhjelpspakke til Ukraina – 13,6 milliarder dollar. Japan har vedtatt en hjelpepakke tilsvarende 100 millioner dollar.

Det hvite hus har bekreftet at Joe Biden i dag vil kunngjøre nye straffetiltak mot Russland. Kilder i administrasjonen oppgir til Reuters at det dreier seg om å «avslutte normale handelsrelasjoner med Russland», som som vil bidra til å strupe russiske statsinntekter og øke presset på Vladimir Putin om å avslutte krigen. Begge de politiske partiene i Kongressen skal ha sagt seg villige til å stemme for et slikt tiltak. Det internasjonale pengefondet sa i går at en russisk statskonkurs ikke lenger er usannsynlig.

Bidens presstalskvinne sa i natt at dersom Russland beslaglegger verdier tilhørende internasjonale selskaper i ferd med å legge ned driften i landet, slik Putin åpnet for i går, vil det til syv...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.