#Metoo-krisen i Ap: Dette har skjedd i Trond Giske-saken

Har du mistet oversikten? Her er en oppsummering av Giske-saken, med det siste først:

8. januar

  • Trond Giske sier til NRK at Jonas Gahr Støre «ikke har bedt ham gå av, verken i møtet 1. januar eller senere», men at beslutningen er fattet på selvstendig grunnlag: - Jeg har ikke fått noe utvetydig råd fra Gahr Støre om å trekke meg, sier Giske.
  • Arbeiderpartiets sentralstyre møtes igjen klokken 13, da partileder Jonas Gahr Støre skal redegjøre for hvorfor det var riktig at Giske måtte gå av som nestleder. Etterpå vil det bli en pressekonferanse der «Støre vil la offentligheten få innsyn i hvorfor han var kommet til at han ikke lengre hadde tillit til Giske», skriver NRK.

7. januar

  • Trond Giske går av som nestleder, skriver Arbeiderpartiet i en pressemelding. «Jeg har selv rådet Giske til å trekke seg og støtter derfor beslutningen han har tatt og har respekt for avgjørelsen», sier Jonas Gahr Støre.
[caption id="attachment_2660" align="aligncenter" width="1100"] Pressemelding fra Arbeiderpartiet søndag 7. januar.[/caption]
  • Trond Giske skriver på sin Facebook-side at han «slik situasjonen er blitt, er jeg sammen med min nærmeste familie kommet til at dette må gjelde på varig basis», men nevner ikke at Støre har bedt ham gå.
  • Før pressemeldingen kom, skrev VG at Støre «flere ganger den siste uken» har bedt Giske om å gå av. «Trond Giske har tatt en riktig beslutnin...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.