Merkel frykter hatbølge mot flyktninger etter drapet på Maria (19) – og budsjettkameratene krangler ennå om finansskatten (Nyhetsbrev)

Ferske PISA-tall: Norske 15-åringer gjør det bedre i naturfag, matematikk og lesing enn for tre år siden og ligger over OECD-snittet (men på 24. plass), ifølge NTB. En politimann ble skutt utenfor en politistasjon i Danmark i morges, norske medier har kuttet om lag én milliard kroner (hvorav 382 årsverk) i år, og statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet sier at eposten hans til italienerne om en feiring i Roma av Mulla Krekars utlevering var en «uskjønnsom formulering». Ellers:   Tenåringsdrap blir symbolsak Drapet på den 19 år gamle medisinstudenten Maria Ladenburger i Freiburg i Tyskland har blitt storpolitikk etter at en 17 år gammel afghansk flyktning ble pågrepet og siktet for drapet på lørdag. 19-åringen ble voldtatt og druknet i ei elv da hun var på vei hjem fra en fest ved universitet i byen 16. oktober. Gutten ankom ifølge tyske medier landet som enslig mindreårig i 2015 og bodde hos en fosterfamilie i Freiburg. Innvandringsmotstanderne i partiet Alternativ for Tyskland var raskt ute med å gi Angela Merkel og visekansler Sigmar Gabriel «en stor del av ansvaret» for drapet. Merkel har på sin side rykket i går ut for å advare mot generalisering etter ugjerningen. «Dette er et fryktelig drap. Men dette må ikke bli koblet til å støte ut en hel gruppe», sier hun. Gabriel advarte i helga også mot «konspirasjonspropaganda» på nettet, ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.