Melkøya på strøm – hvem skal vi tro på?

Uke 34

Fyllingsgrad: 78,7%

Endring sist uke: +1,1 prosentpoeng

Kapasitet: 87,3 TWh­­­­­

NOEN KALLER ELEKTRIFISERING av Melkøya et logisk og helt nødvendig klimatiltak, andre et massivt strømsløseri. I ukas hovedsak skal vi prøve å finne ut hva det hele handler om, men først:

KORT FORTALT

  • I går ble havvindparken Hywind Tampen åpnet av Kronprins Haakon og Jonas Gahr Støre. Produksjonen vil kunne dekke rundt 35 prosent av det årlige behovet for elektrisk kraft på plattformene tilknyttet olje- og gassfeltene Gullfaks og Snorre. E24
  • NVE slapp nylig en analyse som viser at Norge ikke går mot kraftunderskudd i perioden fram mot 2028, slik Statnett har anslått. NVEs analyse tar ikke høyde for Norges klimamål, noe som vekker reaksjoner hos Åslaug Haga, sjef i Fornybar Norge. E24
  • Kraftkrevende industri vil ha mer kraft. I en kronikk skriver leder for Hydros aluminiumsverk, Ola Sæter, at det må skje et taktskifte i utviklingen av fornybar energi i Norge de neste årene dersom Hydro og andre kraftforedlende industribedrifter skal kunne fortsette å investere for fremtiden. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.