Medier: USA klare for å sende Abrams-stridsvogner til Ukraina

USA VIL KANSKJE ALLEREDE i dag kunngjøre at de donerer stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina. Flere amerikanske medier har kilder på at Biden-administrasjonens motstand mot å sende så avanserte, tunge våpen inn i krigen mot Russland har falt. 

Det vil etter alt å dømme dreie seg om et begrenset antall – rundt 30 vogner – og behovet for å trene opp ukrainsk mannskap til å bruke og vedlikeholde dem gjør at avgjørelsen trolig kommer for sent til å ha noen effekt på en eventuell våroffensiv mot russisk-okkuperte områder. Amerikanske stridsvogn-donasjoner betyr imidlertid gjøre at de tyske forutsetningene for å godkjenne donasjon av de tilsvarende avanserte og kraftige, men lettere tilgjengelige Leopard 2-vognene er oppfylt. 

Tyske medier meldte i går kveld, uten bekreftelse fra offisielt hold, at Tyskland har landet på at disse stridsvognene skal settes inn i krigen. Washington Post/The New York Times/CNN/DW

DEN DANSKE YTRE HØYRE-provokatøren Rasmus Paludan sier det ikke var hans idé å brenne en Koran i nærheten av den tyrkiske ambassaden i Stockholm søndag, men at han ble oppfordret til aksjonen av Chang Frick, programleder i kommunikasjonskanalen til partiet Sverigedemokratene (SD), og en reporter på en svensk høyreekstrem nettside. Frick skal også ha betalt for utgifter Paludan hadde i forbindelse med aksjonen.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.