MDGs første ordfører om partiets avgiftspolitikk: – Ingen valgvinner

Ørjan Jensen, MDGs første og flunkende nye ordfører.

Hvem hadde trodd at Miljøpartiet de Grønnes (MDG) aller første ordfører skulle krones i en kommune med drøye 2100 innbyggere, så langt ut i Norges periferi som du kan komme? Det er ikke SÅ mange mil til en by med over 300 000 innbyggere, men den ligger i Russland. I september ble Ørjan Jensen ordfører i Vardø.

Lokalvalget og bompengedebatten satte likevel et solid by-stempel på MDG, som partiet nå jobber hardt med å balansere opp - blant annet med «dobbel klimabelønning» til distriktene.

Partiledelsen fløy til og med ned sitt nyvunnede distriktsalibi fra Finnmark til Oslo da de skulle presentere sitt alternativ til regjeringens statsbudsjett. Før han dro nordover igjen utfordret vi han til å gi sitt syn på 

  • Norges nye «distriktskonge» Trygve Slagsvold Vedum,
  • partiets avgiftspolitikk på bil og flyreiser,
  • vindkraft og gruvedrift (ja til begge deler),
  • olje og gass («trengs for å drive verden»),
  • hva som egentlig er MDGs plan for distriktene.

– Hvordan er det å være MDGs distriktspolitiske gallionsfigur?

– Jeg føler ikke noe spesielt ansvar i forhold til det. Jeg kunne aldri vært i et parti uten god distriktspolitikk, særlig på fiskeri. Jeg vet jo hvor jeg kommer fra, og hva som er behovene til Vardø. Da jeg valgte parti for seks år siden, så var det MDG som tilfredsstilte det. Det var en like stor overraskelse for meg som alle andre, sier Jensen.

[caption id="attachment_10515" align="alignnone" width="940"] Ytterst...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.