Mandag 25. april på tre minutter: Siv Jensens «hitling», komplott mot Trump og hatefulle imamer på Oslo-konferanse

(Skjermdump: CMA Welfare Trust)

Mer enn nok å få hodet rundt i starten av uka:   Brannslukking i Telenor og DNB Norske myndigheter får, med bankens hjelp, kloa i oversikten over DNBs Luxembourg-kunder med skatteparadis-kontoer. ( Dette gjelder bare de rundt 20 personene som var bosatt i Norge samtidig som de puttet penger i Seychellene). Apropos statseide selskaper i trøbbel: Telenor gikk lørdag ut med et «pre-emptive strike» i Vimpelcom-saken via DN, med konsernets nye interne tiltak for å unngå flere korrupsjonsskandeler. (Blant annet etisk skolering av 36 000 ansette og direktelinje for varslere til ekstern instans). Det betyr nok at rapporten fra Deloittes granskning av Telenor bare er noen dager unna offentliggjøring, og at konklusjonene ikke er lystig lesning for de norske involverte.   Mente hun jihadisme? Siv Jensen får kjeft av blant andre kommentator Jan Arild Snoen for «hitling» etter å ha sagt i landsmøtetalen lørdag at «islamisme er ikke noe annet enn nazisme i sin verste form».  «En dame i niqab er ganske sikkert islamist – mange av dem i hijab også. Det gjør dem ikke automatisk til støttespillere for folkemord», skriver Snoen. Ellers fra Frp-landsmøtet: «Forsvarsopprøret» vant fram med et vedtak om økning fra 1,5 til to prosent av statsbudsjettet, parret med kritikk av Ine Eriksen Søreide.  

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.