Dagens Trump: «Vi kan ikke la Kina fortsette med å voldta landet vårt». Ellers:

Akutt for Aleppo
Det er kritiske timer for Aleppo, uttalte USAs utenriksminister John Kerry i går om den sønderbombede syriske byen i går. Kerry er nå i Geneve som del av et diplomatisk framstøt for våpenstillstand, støttet av Russland. Lokale innbyggere beskriver den siste uka som en sammenhengende massakre med over 300 luft- og artilleriangrep, og President Bashar al-Assads styrker skal nå ha bombet også den eneste fluktruten for sivile fra Aleppo. Bombingen fortsatte i morges.

 

Guds gaver
Den norske stiftelsen Karmel-instituttet har samlet inn millioner som har blitt brukt i byggingen av den ulovlige israelske bosettingen Alonei Shilo på Vestbredden, skriver Vårt Land. Så sent som i april var John Skåland og hans meningsfeller i Israel for å overrekke nok en stor pengegave fra norske givere, like etter at israelske myndigheter hadde erklært at landsbyen skal rives. «Det er no vi verkeleg må samle inn pengar, vi må stå på Israels side, vi må støtte Guds plan», sier Skåland. Apropos: Filadelfiamenigheten i Kristiansand får kjeft av Forbrukerrådet(!) for å be pinsevenner ta opp lån for å gi penger til kirken.

 

Manisjåvinisme
Da kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) ble spurt av Aftenposten i lørdagsportrettet om det beste rådet hun har fått, svarte hun «Tenk mindre som en dame, mer som en mann». Det er uklart hva AUF-leder Mani Hussaini (28) tenkte som da han i går brukte 1. mai-talen sin i Melhus til følgende oppfordring om Sylvi Listhaug: «Kast kjerringa på hue ut av regjeringa»Hussaini måtte selvsagt beklage kommentarfeltretorikken før dagen var omme, men rakk å bli refset offentlig av Hadia Tajik i mellomtida. Listhaug selv ladet opp til arbeidernes dag med klassikeren «det er en veldig fin dag for raking».

 

Uærlig partileder
Morgenbladet slår fast at den nye lederen av partiet Demokratene, Kim Steinar Kjærner-Strømberg, løy og manipulerte seg til posisjonen. I tillegg til imponerende karrieremessige påstander som ikke ser ut til å stemme, skal den mystiske politikeren ha skrevet blogginnlegg og chatmeldinger under ulike identiteter for å sikre støtte på landsmøtet i Kristiansand i april. Hovedpersonen besvarte ingen av avisas henvendelser i forrige uke.

 

Når du er ferdig på jobb er det forøvrig verdt å sette av tjue ubehagelige minutter til å se Larry Wilmore hisse på seg mesteparten av salen med en opptreden på White House Correspondent’s Dinner, som nok er den drøyeste siden Stephen Colberts i 2006. En av favorittene fra fredag: «I have to say about the first lady, it is so nice to have dinner with you. She is the epitome of grace, class, and poise. Isn’t she? She really is. Not to be confused with future first gentleman Bill Clinton whose three favorite strippers are named Grace, Class, and Poise.»

 

Ha en fin dag!

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter