Macrons tv-angrep på Le Pen: «Når du snakker med Putin, snakker du med banken din»

EN PRESIDENT PÅ OFFENSIVEN kom med flere kraftige angrep på sin motstander i søndagens valg da Emmanuel Macron møtte Marine Le Pen til valgkampens eneste en-mot-en-valgdebatt på TV. Macron anklaget ytre høyre-kandidaten for å være i lomma på Kreml («når du snakker med Putin, snakker du med banken din!») og for å sette Frankrike i fare for «borgerkrig» med sine forbud mot hijab i offentlige rom. Hun brukte på sin side de raskt stigende prisene for det de er verdt og lovet alle franskmenn store avgiftslettelser på drivstoff. Temaene som ble diskutert spente ellers fra krigen i Ukraina til helse, pensjoner, Covid, EU, skatt, innvandring og miljø. The Guardian/France24/Le Monde

UKRAINA FORESLÅR en egen runde med forhandlinger i Mariupol om å redde sivile ut av byen. Mer enn tusen fast i byen sammen med ukrainske soldater. Det siste av mange forsøk på evakuering mislyktes i går, ifølge visestatsminister Deputy Prime Minister Iryna Vereshchuk fordi russerne «ikke har kontroll på soldatene sine». Russland, som sikret seg kontroll over mindre deler av Azovtal-stålverket i går, har foreløpig ikke respondert.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.