Løgner, korrupsjon og «befolkningskontroll»: Vi sjekket hypen rundt Michael Moore-dokumentaren Planet of the Humans

Dokumentarfilmskaperne Michael Moore og Jeff Gibbs har sluppet filmen «Planet of the humans» på Youtube. Dokumentaren, som ble sluppet på Earth Day 21. april, har i skrivende stund over seks millioner visninger.

Budskapet i den sterkt subjektive dokumentaren er for det første at fornybar energi, særlig solkraft og vindkraft, ikke er bedre for miljøet enn fossil energi. For det andre retter den skarp kritikk mot den delen av miljøbevegelsen som arbeider aktivt opp mot, og sammen med, selskaper og kapital for å drive gjennom overgang til fornybar energi.

Moore og Gibbs dokumentar tar for seg amerikansk miljøbevegelse og -forhold. Påstanden er at miljøorganisasjonene er i lomma på selskaper som overhodet ikke er interessert i å redde planeten, men å tjene penger på grønne løgner om at fornybar energi er redningen. Det høres til forveksling ut som kritikken norske Zero og Bellona med jevne mellomrom får her til lands. Bare at Zero og Bellona ikke har tidligere visepresidenter fra verdens mektigste land og Hollywood-kjendiser med seg på laget.

Zero er blant organisasjonene her hjemme som har reagert på anklagene.

Klimaskeptikere har omfavnet filmen for sin kritiske vinkling på fornybart og miljøbevegelsen - noe overraskende, siden filmen tar utgangspunkt i at menneskeheten har tatt over planeten og er på vei til selvutslettelse.

[caption id="attachment_18557" align="alignnone" width="940"] Grunnleggeren av Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteriet» har fått flere aha-opplevelser av...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.