Löfven er stemt ut som statsminister, men ingen har noe alternativ – dette skjer videre

Ordet «regjeringskaos» er ofte en overdrivelse, men nå snakker vi. Tirsdag ble Socialdemokraternas Stefan Löfven nedstemt som statsminister i Riksdagen, fordi Sverigedemokratene på vippen stemte sammen med de borgerlige. Det er første gang dette skjer i Sverige. Men ingen vet nå hvem som kommer til å styre landet om noen uker eller måneder, og Löfven lanserte seg umiddelbart som statsministerkandidat igjen. La oss prøve å forklare: Dette har skjedd: Da den borgerlige regjeringen gikk av i 2014 fordi de rødgrønne ble større, nektet Sverigedemokratene – som hadde havnet på vippen – å stemme for det rødgrønne budsjettet. De var dermed i […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.