Listhaug ba Facebook-følgerne mene noe om asylavtalen. Gjett om hun fikk svar!

På Sylvi Listhaugs Facebook-side, som har flere enn 37 000 følgere, oppfordret i går statsråden til meningsytringer om utviklingen i asylkrisen, nærmere bestemt en Aftenposten-artikkel som var vinklet på at «75 millioner tyrkere kan få fri innreise i Europa - Ikke uproblematisk, sier Listhaug». «Hva mener du», spurte statsråden Facebook-følgerne. Flere hundre har ment mye, og kommentartråden er kanskje egnet til å gi et stemningsbilde av de mest engasjerte følgerne.  

Tyrkerne kommer

Mange framstår svært sinte eller redde for at det, slik de tolker situasjonen, vil komme veldig mange tyrkere til Norge og at dette blir vår nasjons undergang. Det ser ut til at de aller fleste vil trekke Norge ut av Schengen og/eller EØS og/eller EU (!) og «stenge grensene» på ulike måter for å unngå dette. En betydelig andel uttryker også frykt for «invasjon» eller «borgerkrig» grunnet innvandring generelt, eller mer direkte angst eller avsky for muslimer eller Islam spesielt. En av «toppkommentarene» i skrivende stund er fra Facebook-brukeren Tommy Brandsvik: «Er nesten slik at jeg håper at de som ønsker disse galningene inn i landet vårt får virkelig!! møte disse vrang synte en sen kveldstime så de får oppleve realiteten som voldtekter,ran,knivstikking med mere. på egen kropp... kanskje de da skjønner hva som kommer til å bli hverdagskosten som flere og flere vill komme til å få oppleve. BLIR SÅ FORBANNA.» Men ikke alle er enige med Listhaug, og noen mener hun er for liberal. En person som bruker navnet Erik Hansen mener Listhaug har gått fra å være et «lysende håp til å stå plantet med begge beina i landssvikpølen sammen med Hareide/Grande/Støre» Her følger noen flere eksempler fra den opphetede tråden på Listhaugs Facebook-side fra i går og i dag:

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.