«Let’s f****** kill him!»: De 7 drøyeste opplysningene fra den ferske Trump-boka

Nå kommer boka om Trump-administrasjonen skrevet av USAs mest anerkjente journalist, Bob Woodward. Som ventet ser den ut til å være eksplosiv, siden både nåværende og tidligere nøkkelpersoner i Det hvite hus har gitt forfatteren svært detaljerte referater fra lukkede møter med presidenten personlig. Det hvite hus prøvde tirsdag i liten grad å tilbakevise noen av de konkrete opplysningene, og sendte i stedet ut sin standard-uttalelse om at boka består av «oppdiktede historier» fra «bitre eks-ansatte». (Selv om altså mange av førstehåndskildene ennå jobber i administrasjonen).

Her er noen av de mest iøynefallene delene av «Fear: Trump in the White House», via Washington Post og CNN, som har fått lese den forut for lanseringen neste uke:

1) Staben fjernet dokumenter fra Trumps skrivebord for å hindre internasjonale kriser

Det er en grunn til at Bob Woodward snakker om «et administrativt statskupp» etter dybdeintervjuene med  Trump-medarbeiderne. Ved flere anledninger skal nemlig presidentens underordnede ha endret historiens gang ved å avskjære informasjon og dokumenter som skulle vært på presidentens bord – bokstavelig talt. Ifølge boka valgte Gary Cohn, de...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.