Kriger mot klimavitenskapen: – Det er vi middelaldrende, hvite menn med god inntekt

Guus Berkhout, initiativtaker til «den europeiske klimaerklæringen».
Dieter Schaubert pusher 80. Han er høyreist og kraftfull, med et mildt drag over ansiktet som ymter frempå om at det er noe han forstår, som ikke du har skjønt. Mannen med det tyskklingende navnet nipper til en øl i baren. En lang dag med forelesninger og presentasjoner om hvor feil verdens forskningsmiljø tar, både når det gjelder havnivåstigning, issmelting i Arktis, og hvordan globale temperaturendringer måles, går mot slutten - eller, mot buffet. Schaubert har ingen problemer med å koste på seg litt selvironi på vegne av de rundt 170 deltakerne på Klimarealistenes nordiske konferanse om klimasystemets «naturlige variasjoner og […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.