Krigen har kommet til gatene i Kyiv – kort nyhetsoppsummering

  • God morgen. Det er 26. februar, og det er lørdag, men vi gir deg en kort oppdatering på nattens nyheter fra krigen i Ukraina.

RUSSISKE SOLDATER presser på mot bykjernen i Kyiv, og gatekamper er i gang. Internasjonale reportere tilstede i byen har meldt om hyppige utbrudd av geværild gjennom natten. Et lokalt nyhetsnettsted melder om kamper på Seiersplassen (Ploshcha Peremohy), halvannen kilometer fra Maidan; langs en hovedvei inn mot sentrum og ved togstasjonen. Lokale myndigheter ber innbyggerne om å søke tilflukt. 

Kraftige eksplosjoner er også meldt øst, vest og sør for Kyiv. Det ukrainske militæret hevder å ha slått tilbake et russisk angrep på en militærbase langs en viktig veistrekning som fører inn i byen sørfra. 

Flyalarmer er gått av i morgentimene også i seks andre byer (minst), inkludert Lviv helt vest i landet, nært den polske grensa. 

I FNs sikkerhetsråd har Russland lagt ned formelt veto mot en resolusjon som fordømmer av invasjonen, krever stans i krigshandlingene og trygg adkomst for hjelpeorganisasjoner. Den russiske ambassadøren slo tilbake mot USAs representant: «Vi kan ikke konkurrere med dere i antall invasjoner. Dere er ikke en posisjon hvor dere kan moralisere»

USA har tilbudt seg å hjelpe den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj å evakuere landet og gjort det klart at han personlig er i fare. Zelenskyj har valgt å bli i Kyiv. I går kveld ga han en dramatisk tale om at «Ukrainas skjebne forsegles nå» og ba folk om å gjøre det de kan for å bidra til å sl...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.