Koronafornekter døde med viruset – nå planlegger meningsfeller nye demonstrasjoner mot smitteverntiltak

Det var den kjente konspirasjonsteoretikeren Hans Kristian Gaarder (60) som tirsdag denne uka døde hjemme i Gran kommune på Hadeland.

«Vedkommende var ikke testet for koronavirus før han døde, men det er bekreftet i etterkant at han var smittet med viruset», heter det i en pressemelding fra kommunen.

Både fredag 26. mars og lørdag 27. mars inviterte Gaarder til foredrag og workshop på sin egen eiendom. Deltakere skal også ha kommet fra andre kommuner.

«Vi vet ikke hvor mange og hvem som har deltatt i arrangementet, men ber deltakerne om å ta en koronatest så snart som mulig», skrev kommunen onsdag.

Men flere av de tilstedeværende skal i etterkant ha vært lite villige til å samarbeide med smittesporerne.

«Har skortet på fullstendige opplysninger»

Kommuneoverlege Are Løken opplyser til flere medier fredag at Gaarder ikke skal ha oppsøkt legehjelp før han døde. Av nærstående skal kommunen ha fått vite at 60-åringen hadde symptomer i én til to uker og til dels var dårlig dagen før han gikk bort. – Vi vet at han var en del av et miljø som regnes som konspiratorisk (...). Vi kjenner til at miljøet han er en del av har benektet at covid-19 er en reell sykdom og at korona utgjør en trussel for samfunnet, sier Løken til

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.