Konsulenter advarte mot Follobane-løsning

KONSULENTER ADVARTE MOT FOLLOBANE-LØSNING: Til tross for advarsler fra Norconsult i høst valgte Bane Nor å godkjenne en uprøvd teknisk løsning for returstrømanlegget til Follobanen. Bare åtte dager etter åpningen ble det åpenbart at løsningen ikke fungerte, da det gikk mer strøm gjennom kablene enn hva de var dimensjonert for. Det førte til varmgang og røykutvikling. 

Bane Nor må nå reprosjektere og bygge om 37-milliarders-prosjektet, der skjøter og anlegg skal byttes ut og redesignes med mer kjente løsninger. De tar fortsatt sikte på å rekke en ny åpning innen 1. februar. 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.