Fortsatt lammelse i Kongressen – McCarthys oppslutning svekket

NOK EN DAG ER GÅTT FOR den 118. Kongressen i USA, nye avstemninger er gjennomført, og fortsatt har ikke Det republikanske partiet noen ordstyrer i Representantenes hus, der de har flertall. Kammeret er dermed handlingslammet. 

Kevin McCarthy fra California har så langt tapt seks avstemninger, og på tross av ekspresident Donald Trumps oppfordring om å «close the deal» har de 20 republikanske kollegene som nekter å støtte McCarthy ikke rikket seg – faktisk er McCarthys oppslutning redusert, idet representanten Victoria Spartz fra Indiana har begynt å stemme blankt. McCarthy må omvende 17 for å bli valgt. 

Opprørerne har ellers, i samlet flokk, gått fra å stemme for Jim Jordan fra Ohio som «speaker of the House», til å stemme for Byron Donalds fra Louisiana. De aller fleste av de 20 er blant representantene som eksplisitt har hevdet at Joe Bidens valgseier for to år siden var illegitim. Floka setter dermed flomlys på hvordan radikale konspirasjonsteoretikere nå er i posisjon til å dominere partiet. Nye avstemninger står på agendaen i dag. The New York Times/Washington Post

DEN KJENTE SKUESPILLEREN Taraneh Alidoosti er løslatt fra fengsel, der hun ble plassert i desember for å ha ytret seg om regimeprotestene i sosiale medier. Samtidig har iranske myndigheter kalt den franske ambassadøren i Teheran inn på teppet, etter at satiremagasinet Charlie Hebdo har publisert karikaturer av statsleder Ayatollah Ali Khamenei.

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.