Komikeren som utfordrer hele det politiske systemet i Italia: – Det er som en slags sekt

– Femstjernersbevegelsen er partiet som passer alle, uavhengig av om du kommer fra sentrum, fra høyre- eller venstresida. Det eneste kriteriet er at du er sint på politikerne og deres vanstyre. Italiensk politikk er jo ikke verdens mest effektive. Franco Pavoncello er professor i statsvitenskap og rektor ved John Cabot-universitetet i Roma, og poengterer underdrivelsen med en kort latter: – Etter seksti år med republikk er det nok av dem som begynner å gå lei. Vi har bedt om et grunnkurs i bevegelsen som, selv om de insisterer på at de ikke er et parti, fikk 25 prosent oppslutning ved parlamentsvalget i 2013. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.