Knallhardt om Ungarn, jule-naboen fra helvete og norsk gjesteopptreden i podcast

DOKUMENTARFILM: Forrige uke mottok gravejournalist og redaktør Maria Ressa Nobels fredspris som én av to representanter for pressefrihet. I dokumentaren «Morderen i Manila» («We Hold the Line») fra 2019 vises det hvordan redaksjonen hennes har kjempet i flere år for å avdekke maktmisbruk knyttet til den filippinske «kampen mot narkotika» under president Rodrigo Duterte

Hvor mange tusen som er blitt brutalt skutt i offentlige/private rom av myndighetenes representanter vites ikke, da statistikken er upålitelig, men kilder anslår at det kan ha rammet rundt 30 000 rusavhengige i fattige bydeler – uten at de drepte fikk noen som helst rettsprosess.

President Duterte er kraftig irritert over at reportere i den uavhengige, undersøkende avisen Rappler, grunnlagt av Ressa, graver i myndighetenes overgrep mot befolkningen. Dagen etter at Duterte fikk kritiske spørsmål fra en Rappler-journalist på en pressebriefing, der journalisten på et tidspunkt ble fratatt mikrofonen, ble hele avisen utestengt fra framtidige pressetreff.

  • «Morderen i Manila» kan streames hos NRK.
https://vimeo.com/397938922

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.