Klimatoll og kvotereform: «Det er i EU det skjer nå»

EU ER PÅ vei ut av en energikrise, men på onsdag stemte parlamentet gjennom en reformpakke med et ambisjonsnivå som viser at krisen ikke har gjort unionen skuddredde. Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

 • Lørdag kveld stengte Tyskland sine tre siste kjernekraftverk, på tross av protester fra både klimaforskere og nobelprisvinnere i et åpent brev til den tyske kansleren Olav Scholz. «Selv om det er en legitim beslutning, er det ikke en klok beslutning. Ved å fase ut kjernekraftverkene vil utslipp av drivhusgasser øke i Tyskland, på tross av at dekarbonisering er et uttalt politisk mål», sier en av signatarene på brevet, Hans von Storch, til CNBC.
 • EU-ambassadørene har sagt ja til avtalen om en grønn allianse med Norge. Det skriver Energi og Klima. Avtalen er ikke-folkerettslig bindende, og i all hovedsak en intensjonsavtale om samarbeid på alt fra hydrogenproduksjon til vindkraft. 
 • Ifølge Oljefondet ligger de samlede utslippene til fondet langt over 1,5-gradersmålet. Det skriver E24. Nå signaliserer Carine Smith Ihenacho i fondet at de vil legge press på

  Bli abonnent for å lese videre

  Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

  Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

  Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.