Kinesiske missiler skytes mot Taiwan – hindrer sjøtrafikk og handel


SKYTER MISSILER MOT TAIWANSK FARVANN: Taiwans utenriksdepartement sier Kina har skutt flere ballistiske missiler inn i farvannet nordøst og sørvest for øya, noe som truer landets sikkerhet og hindrer handelstrafikk. Serier av oppskytinger kan ses på videoer filmet i Kina og spredd på sosiale medier. Departementet i Taiwan sammenlikner Kinas militære handlinger med hvordan Nord-Korea fyrer av testmissiler inn i nabolandenes nærområder og krever at stormakten viser tilbakeholdenhet. Det kinesiske militæret sier det dreier seg om konvensjonelle missiler som inngår i de varslede militærøvelsene med skarpe våpen som skal pågå fram til søndag. Øvelsene er utløst av Nancy Pelosis besøk på øya denne uka, er de mest omfattende som er gjennomført i området noensinne, og det er første gang det skytes missiler mot taiwansk territorium siden 1996. Områdene Kina har varslet at de vil skyte med skarpt i, overlapper til dels det Taiwan oppfatter som sine territorialfarvann og går så nært mot kysten som 16 kilometer. Ifølge VG skal også kinesiske missiler ha slått ned i havet innenfor Japans økonomiske sone i dag.


SAKSØKER PGA-TOUR: Den kjente golfspilleren Phil Mickelson og

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.