Kina varsler militærøvelser og skyting 16 kilometer fra Taiwan

FILTER AVSLØRER: 16. juni gikk startskuddet for Norges forhandlinger med EU om de neste EØS-milliardene. Samtidig er det i regjeringen full splid om hvordan Norge skal forholde seg til EU. Filter Nyheter er kjent med innholdet i et såkalt r-notat, der justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) går hardt ut mot utenriksminister Anniken Huitfeldts (Ap) forslag til regjeringens EU-samarbeid bare dager før de viktige forhandlingene skulle starte. I en oppsiktsvekkende merknad til notatet hevder Mehl at EU har fått «utstrakt kritikk for manglende åpenhet, hemmelighold, skjulte maktstrukturer og udemokratiske prosesser» og krever at et mål om å redusere EØS-midlene tas med i programmet.

Utkastet som justisministeren gikk så hardt imot, hadde allerede innarbeidet endringsforslagene til finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) – Mehls egen partileder. Statsrådens krav om et nytt utkast ble overkjørt av statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Les mer om det hemmelige regjeringsnotatet i vår artikkel her!


FLERE SANKSJONER MOT PUTINS KRETS: Justisdepartementet i USA har sanksjonert enda flere Putin-tilknyttede personer og selskaper som straff mot Russlands invasjon av Ukraina. Blant annet har de nå sanksjonert kjemikaliemogul Andrej Gurjev, som eier det største huset i Lon...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.