Kamp om budsjettsannheten i Stortinget og Østerrike sa nei til høyreradikal president

Russland og USA skal i nye samtaler om Aleppo i Geneve på onsdag, en mann i 30-åra er siktet for terrorisme etter brannen i en irakisk moské i Malmø 11. oktober, norsk politi har uttransportert en mindreårig afghaner alene fra Norge til Kabul, og boligprisveksten i Oslo fortsetter (22 prosent det siste året). Ellers: Andektig dans rundt gullkalven  Det ble altså statsbudsjett før jul (her er hele avtalen), men nå spinnes det om inndekningen bak flyttingen av 7,3 milliarder i forhandlingene - og om hvor stor klimaeffekten egentlig er av de grønne endringene. (Finansdebatten pågår fortsatt) Det siste først: De borgerlige partiene hevder forliket innebærer kutt som tilsvarer 400 000 tonn CO2 i 2017 på toppen av regjeringens opprinnelige forslag - samlet 662 000 tonn. Klimaforsker Borgar Aamaas ved Cicero mener imidlertid det reelle utslippskuttet bare er halvparten, blant annet fordi det er lagt inn altfor stor forventning til lavere bilbruk fra økt drivstoffavgift. «Vi får se hvem som har riktige beregninger, det er noe som bare kan måles i etterkant», sier Ola Elvestuen (V).  Han kunne i helga støt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.