Johnson med knapp seier i mistillitsvotum

BORIS JOHNSON ER FORTSATT statsminister i Storbritannia og leder av det konservative partiet etter å ha fått støtte av 59 prosent av partiets parlamentsmedlemmer og overlevd en mistillitsavstemning utløst av den såkalte partygate-skandalen og de økende levekårsutgiftene i landet. Johnson og hans støttespillere spinner det som en seier som gir ham økt mandat, men sannheten er at han fikk flere kolleger mot seg enn Theresa May gjorde i en tilsvarende avstemning i 2018, og hun var ute av 10 Downing Street et halvt år senere. En tidligere minister sier at Johnson kan bli kastet dersom partiet taper et suppleringsvalg som finner sted om to uker. The Guardian/BBC News

DET UKRAINSKE FORSVARET mottar stadig mer sofistikerte våpen fra sine vestlige allierte, men manglende opplæring på hvordan de brukes svekker effekten på slagmarken. «Det er som få (siste utgave av en moderne smarttelefon) og bare være i stand til å ringe med den» sier en offiser til New York Times.

RUSSLANDS FN-UTSENDING har forlatt et møte i sikkerhetsrådet i protest mot at landet stilles til ansvar for matkrisa som er utløst av manglende korneksport fra Ukraina. BBC News

KRIGEN I UKRAINA har lite til ingen effekt på støtten...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.